Що таке кашемір?

Автор: velj. 7, 2015 Рубрика: Загальні відомості | нема коментарів

Що таке кашемір?

Кашемірова шерсть – винятковий та дуже незвичайний матеріал. Ймовірно, це сама цінна тканина у світі. Терміном «кашемір» прийнято називати одяг, який виготовляється з кашеміру. Найбільшою популярністю користуються светри та пашмiни (шарфи), також з нього виготовляються хустки, рукавички, шапки.
Крім одягу, з нього виготовляються килими.

З кашеміром пов’язана дуже цікава історія. Його добувають у гімалайських районах на дуже великих висотах над рівнем моря. Кашмірських кіз вичісують у паховій зоні – там знаходяться самі м’які волокна. Волокон найвищого ґатунку не багато, тому с однієї кашмірської кози за рік їх можна отримати тільки від 50 до 150 г.

Кашмірським козам довелося адаптуватися до природних умов в районах, де температура падає до 40 градусів нижче нуля. Завдяки чудовій шерсті вони переносять такі морози без проблем. Одяг з її волокон має відмінні властивості – м’якість кашемірових светрів не порівняти з ніякими іншими. Варто відмітити і їх теплоту – вони приблизно в 6 разів тепліше, ніж, наприклад, светри, з вовни. У кашеміровому светрі  вам точно не буде холодно.

Необроблений кашемір мешканці в основному продають на місцеві підприємства, де з нього виготовляють одяг. За рік видобувається лише декілька тисяч тон необробленого кашеміру та, таким чином, світовий попит на кашемір перевищує пропозицію. Ціни на кашемір зростають вже декілька років та вельми ймовірно, що будуть продовжувати зростати й далі. Нині місцеві фабрики скуповують кашемір приблизно за 100 USD/кг. Мова йде про необроблений кашемір, який згодом оброблюється та піддається суровій оцінці якості – перед обробкою багато волокон забраковується, а у процесі обробки вага кашеміру ще більше знижується.

Одяг з кашеміру на цих фабриках виготовляється тільки вручну. Винятком проте є Китай, де намагаються автоматизувати виробництво. Там використовують машини та штучно розводять кашмірських кіз у велетенської кількості. Тому виробі з Китаю, не дивлячись на однаковій склад, не відрізняються такою ж якістю, як вироби із Непалу, які ми пропонуємо у нашому інтернет-магазині Kashemirmoda.com.

Мистецтво вручну виготовляти кашемірові светри в Непалі успадковується з покоління в покоління. Кожен вручну виготовлений виріб є оригінальним.

Додати коментар

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

3612270531596

Светр з кашеміру зі знижкою 50%?

Давайте домовлятися! Дайте нам Ваш імейл, а ми Вам відправимо ссилку на секретний розпродаж на www.kashemirmoda.com, де ви маєте можливість купити светр або шарф за нереально низькою ціною :)

Дякуємо! Розпродаж Ви знайдете на www.kashemirmoda.com/rozprodazh